söndag 2 juni 2013

Bara vara....

Två helger i rad har vi varit ute med båten och tillsammans med några kompisar och deras båtar åkt till olika ställen och haft trevligt tillsammans, den här helgen ville vi vara för oss själva och ta det lugnt eftersom vi ska på tävling/ eskader nästa helg.
Sambon var ute med jobbet på fredagskvällen och svärfar ville ha skjuts till sin stuga på ön, så vi stack iväg halv nio på lördagsmorgonen och åt frukost på vägen.
När vi passerar olika ställen på vägen berättar svärfar gärna om hur det såg ut längst stranden när han var ung och om ställen han ofta var på på den tiden....

Det var ett par veckor sen vi var på landet och jösses vad det vuxit därute, gullvivorna hade blommat över med förgätmigejen prunkade i slätten och smultronblommen stod i full blom.


När "vi" hjälp svärfar få igång sommarvattnet åkte vi vidare till Härjaröviken där vi la oss på svaj och åt sillunch. Det blev sen lunch och en nubbe till sillen och sen tog vi en liten sova på maten lur.

Döm om min förvåning när jag vaknade och klockan var halv sex! 

Men skönt att sova var det.

Däremot blev det ingen grillmiddag, vi var inte hungriga helt enkelt..... Ute regnade det och smattrade mysigt mot taket.

Tittade lite på tv och slöade innan det var dags att krypa till kojs igen.

Jag sover så skönt i båten men brukar vakna vid halv åtta, det gjorde jag i morse med. efter frukosten bestämde jag mig och hämtade en handduk och duschtvål.....smög ut i sittbrunnen där jag klädde av mig kläderna och fällde ner stegen.
16 grader i vattnet, inte så varm men inte så kallt jag trodde... Jag klättrade ner och i vattnet, tog ett djupt andetag och doppade mig.....

Årets första dopp är avklarat- det kändes så skönt efteråt....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar