söndag 28 juli 2013

Nu är det halvvägs....

...in i semestern- två förhoppningsvis sköna veckor kvar att kasta loss och lägga till vid olika bryggor och tillbringa eftermiddagarna solandes, badandes och latandes...... Två veckor kvar....det känns så skönt.
Jag vet ju att när vi väl kommer hem möts vi av vardagen och livets gång och förändringar både i vår familjenärhet och på våra respektive jobb. Nu har vi alla möjligheter att bara vara tillsammans och uppleva en massa nya saker och ställen med varandra, just vi tillsammans känns så bra.

Förra söndagen kom vi till Karlskrona. Vi hade kommit dit jätteft fast vi stannade till i Västervik en extra dag och träffade kompisar hemifrån. Med Nordman i ryggen susade vi fram över havet. i Karlskrona var vi bl.a. på Marinmuseet.
Den här veckan har vi hittat en mysig liten fiskeby Sandhamn, där vi lånade cyklar och cyklade iväg till berömda hällristningar från bronsåldern. Härlig cykeltur trots de okomfortabla cyklarna blev det 13 km och jag var lite öm i baken efteråt.
Sen for vi till Öland - Färjestaden hade ingen av oss varit i och vi blev glatt överraskade, centrum på gångavstånd med massor av butiker, även om vi bara behövde Ica så var det ju bra att allt annat också funnits omvi velat. Vid hamnen fanns en badstrand med sand som potatismjöl och så långgrunt att man fick gå långt ut innan vattnet nådde midjan och man kunde doppa sig i det 22 gradvisa vattnet. Sen åkte vi vidare till Borgholm med shoppinggata, after beachbar och nattsuddsliv för den som är intresserad av sånt... Dunka dunkat hördes länge på natten och jag kan tänka mig hur där är mitt i säsongen.
I Borgholm var det långt till badet och mycket alger i vattnet, så där blev det inget bada av, men en stund med en cider på en pub i skuggan och ölandsglass i en härlig trädgård- det unnade vi oss.
I dag har vi åkt till gubbens favoritställe Sandhamn på norra Öland. Här finns också en fin badstrand och vi började med att gå till den- jag såg så fram emot att ligga och soltorka efter badet.... Men när vi badat hade solen gått i moln, ja det såg ut att bli regn också, så vi gick till båten och böt till torra kläder och satte upp vårt tält. Sen gick vi och åt en räkmacka på serveringen.....
Det har regnat ett par timmar och vi har suttit i vårt tält och myst med ljudböcker och fika, men nu när regnet upphört ska vi ta en promenad så vi får röra lite på våra lata kroppar.

I morgon kväll blir det stormväder och vi drar oss in mot fastlandet för att få lä och startar vår tredje semesterveckor med det...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar