fredag 10 juni 2011

Dax att sammanfatta...

Nu var det ett tag sen jag skrev- det beror inte på att jag lagt av, utan för att jag har varit på seglats i långhelgen och sen haft sjukt mycket att göra. därför tänkte jag sammanfatta dag 5- 14 nu.

Jag förberedde mig noga innan seglingen- gjorde stekpannebröd och Dukan lasange och Skink& Broccoli omelette i portsionsformar.- Jag hade handlat med mig kesella, lättyoghurt, minifraiche och lättkeso och gjort en mapp där jag satte kopior av Dukanboken på svenska och de recept jag redan samlat på mig och som jag också packade ner. Dagarna på båten gick bra! jag kunde ta morgonpromenader alla dagar utom en, och jag följde min matplan.- en dag gjorde jag avsteg och festade lite... det blev ett glas rodévin, 2 bitar mörk choklad och några paranötter - vi hade ju kommit tvåa i segeltävlingen.
Straffet kom omedelbart som ett brev på posten- vägningen på tisdagsmorgonen gav +800 gram på vågen, så den här veckan har jag satsat på att mest ha proteindagar, eller i alla fall äta protein frukost och lunch och på tisdag och torsdag lite grönsaker till middagarna, det har gett resultat och nu är jag på -950 igen.

Idag är det proteindag, men i morgon ska jag på namngivningsfest hos minsta barnbarnet- jag vet att det serveras paj och sallad där, jag tänkte äta sallad, och ta bort degen i pajen jag äter och så tar jag med mig ett kokt ägg och lite keso utifall att.... i kväll ska jag testa lite nya recept- kanske kan jag få till en egen bakelse att ta med då de andra ska ha tårta....

Frukost i dag: Vaniljyoghurt 0,5%
                      kokt ägg & keso äter jag när jag kommer till jobbet
Lunch: Buljongkokt Lax med romsås av minifraiche
Middag: Tacofärs med minifraiche

Bara en vecka kvar till semestern, det blir en vecka fylld av förberedelser- ska göra mer flingor för nu gillar jag dem och försöka få till lite skorpor och kex och så ska jag göra lite ny färskost. Den jag gjorde förra veckan blev jättegod och till och med gubben gillade dem.
Jag lät 1 lit naturell lättyoghurt rinna igenom ett kaffefilter det blev en krämig massa som jag blandade i lite kesella i. Hälften kryddades med rosépeppar och flingsalt- den var kanongod till grillad kött. Den andra blandade jag i salt& peppar, färsk gräslök och dill i den var jättegod att stryka på stekpannebröd som jag sen la rostbiff på när jag gjorde mina "tunnbrödsrullar"

Det är ju varm och skönt väder nu, man blir riktigt glasssugen- i går kväll gjorde jag ett prov på frozen yoghurt som jag ska ha till efterrätt i kväll- vaniljyoghurt, en klick kesella och kardemummakärnor- den står i frysen nu och jag har inte provat den än, men det ser jag fram emot i kväll.....
Jag läste någonstans att man kunde göra isglass på grönt te- det ska jag prova oxå.

Man får tänka lite extra när man planerar nuförtiden, men nu har det snart gått tre veckor och jag tycker inte att det är speciellt krångligt att få till det.... det blev en liten platå när grönsakerna kom in i kosten igen, men äntligen fungerar magen och nu ser jag ju att vågen rör sig åt rätt håll igen. Jag tänker köra 2P 1PV dag fram till semestern och se vad som händer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar