lördag 20 augusti 2011

Dag 28 / 76

Hemmalördag.

Sov lite längre än vanligt- nästan till halvåtta, ja det kanske inte är så länge för många men för mig som släpar mig upp kl 6 på vardagarna är det att sova länge.
Ute var det grått och regn och när vi kollade på olika vädertjänster hur länge det skulle regna insåg vi att det  inte var nån idé att skynda oss upp så vi låg kvar och lyssnade på Ring så spelar vi..därför blev det ingen frukost förrän efter 10 och sen blev hela dagen konstig, ialla fall matmässigt sett.
Det är inte ofta vi är hemma på helgerna på sommaren, så det kan ibland vara svårt att bestämma sig för vad man ska göra om inget är inbokat.

Efter frukosten laddade jag tvätt och diskmaskinerna och började plocka bort grejer som låg där de inte skulle, vips var speciellt hallen i bra ordning. Vi bor ju i en två och det märks meddetsamma om vi inte skött oss och plockat undan prylar efter oss....hallen är ett sånt ställe där det ofta finns för mycket skor och för många tröjor och jackor..
När jag ända hade tid började jag sortera grejor i "mina" lådor i bokhyllan, jag har några papplådor från IKEA där jag gömt div saker då och då, dem gick jag igenom så nu är det en med småsaker, en med vykort och brev och en annan med mina pysselsaker.
Jag hittade ett par kort på barnbarnen i lådorna och ramar i ett skåp, så det blev pyssel med att fixa in dem i ramar och det slutade sen med att jag hängde många om och upp tavlor så att jag nu börjat på den tavelvägg bakom soffan som jag velat ha så länge.....

Min lille gube kom och ville att vi skulle bära upp lite oanvända grejer på vinden, och sånt som skulle kastas till grovsoporna han hade också en idé om att vi skulle cykla till Vällingby och handla lite småsaker här och där, men någon cykeltur blev det inte för då spöregnade det igen och vi fick ta bilen.
Vi går ju i soffköpartankar så när vi nu hade tid passade vi på att titta in i två möbelaffärer.... På Stalands hittade vi två stycken lämpliga men vi vill ändå åka till Mio möbler också innan vi bestämmer oss, och så ska det ju mätas och planeras... men ideér fick vi, och kanske blir det ingen sån där med divan trots allt....

Ätit har jag i alla fall gjort idag och det blev så här:
frukost: skål med yoghurt, linfrö och havrekli, formbröd med 1/2 kokt ägg och skinka
mellis fm: proteindrink med psyllimufrö
middag: Grillad Rostas med sallad, tomat och gurka
kvällsmål: 1kopp te, formbröd med skinka och gurka

Lite tv tittande medan jag strök veckans tvätt... kul att se gäster med gester i ny version och roligt att se att Lena Ph var sååå duktig på att gissa rätt!
En oplanerad hemmalördag är snart över- i morgon sticker vi tidigt för att åka med båten till landet, nästa helg är det segeltävling och vi måste få till logistiken för att snabbt komma genom slussen i Södertälje och ner mot Trosatrakten på fredageftermiddagen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar