fredag 11 maj 2012

idag vabbar jag!

Idag vabbar jag, en liten Hampus har varit hemma hela veckan med mamma eller pappa men idag körde det ihop sig för dem båda och mitt i min frukost ringde min son och undrade om jag kunde....

...jag tänkte en lite stund, ringde en kollega och kollade sen ringde jag tillbaka- Jo då jag kan vara hemma med lilla hjärteprinsen idag.

På vägen till Bro där de bor tänkte jag på vilken fantastisk möjlighet det är att vi som har barnbarn också kan få ersättning från försäkringskassan för att vara hemma med sjuka barn....
Och på jobbet kan då inte precis påstå att det här är något jag utnyttjat så ofta, det här var första gången på de fem år sen det första barnbarnen kom....

Lilla Hampus har en ryslig hosta och fick penicillin häromdagen- det där penicillinet är helt omöjligt att få i honom, han märker direkt när de försöker lura honom, han är smart han.
Just nu sover han, men jag tänkte ta en promenad sen så får han lite frisk luft....

Det är ju lite enahanda att bara sitta här, fast jag tog med mig datorn så vill jag ju inte sitta och glo iden hela dagen så nu har jag både vikt tvätt, tvättat en maskin, tumlat och kört diskmaskinen- så nu ligger jag ännu mera säkert på plus när föräldrarna till barnbarnen kommer hem....

maten idag blir det lite si och så med- tur att det inte är proteindag idag, men då hade jag fått tagit med mig. Köttbullar står på barnens meny och till mina tänkte jag rota lite i grönsaksförrådet- det lutar åt rivna morötter och broccoli....

Frukost: vaniljyoghurt med havrekli, solros, pumpafrön och cranberrys, lite grön te och en tugga av en brödbit med kalkonpastrami

mellis. kaffe och en tekaka med prickig korv

lunch: köttbullar, kokt broccoli och riven morot

middag: köttfärspaj och en blandad sallad

2 kommentarer:

  1. Hej, kör du någon Dukansk paj eller en vanlig?
    Jag brukar göra paj till min familj men inte till mig, tycker pajdegen verkar lite farlig och inget jag väljer ens till mina valfria måltider.
    Svar: Ja, jag är nöjd att det gick lite ner i alla fall, men förstår inte varför jag vägde 4 hekto mer idag än igår. Men det är väl så där, upp och ner, bara att fortsätta i samma stil.
    Idag kom jag iväg till SATS, det var så skönt, efteråt.
    Kram

    SvaraRadera
  2. jag gör nästan vanlig pajdeg- nästan för att jag har en hel del havrekli i, så lite smör som möjligt och vatten för att få ihop den- men själv äter jag nästan inget av degen ich fyllningen för jag av tacokryddad färs, ägg och keso och lite mjölk och så lägger jag skivor av ost uppepå istället för att riva en hög- på det sättet inbillar jag mig att jag drar ner på fettet lite till...

    I början gjorde jag "paj" av microbrödet som jag la den färdiglagade färsen i smeten innan gräddning- det funkade rätt ok....

    SvaraRadera