tisdag 10 juli 2012

Bullfest Bullfest hela dan....

Jag har kommit till paradiset, Harstena som är en ganska stor ö i Gryts skärgård ganska nära Valdermarsvik. Här finns en liten by med en liten butik där man kan köpa glass, rökt fisk och smör och mjölk om man har tur och ingen köpt upp lagret redan- ja glassen räcker ofta till alla.

På ön finns också ett bageri och för min älskling är en sommar utan ett besök här en förlorad sommar för han älskar deras bullar, som för mig inte är speciellt märkvärdigare än vilken hembakad bulle som helst.

Från viken där alla båtar ligger är det en dryg halvtimmes promenad ner till byn och det är den jag uppskattar mest av besöket här, och att sitta på klipporna vid grillen på kvällen.

I går när vi kom hit var det strålande väder, vi la till åt lite lunch och tog vår promenad och köpte bullar, matbröd och rökt fisk. Varsin glass festade vi på också.
När vi kom tillbaka blev det bad i 20 gradigt vatten och en stunds solande innan vi träffade våra vänner på berget och tände våra grillar- just som de tagit sig kom en regnskur men vi kunde i alla fall sitta ute och vara torra till tiotiden på kvällen.....

I dag ska vi försöka hitta en egen vik med en egen klippa där vi kan sola och bada utan en tråd på kroppen, något vi båda längtat efter. Det är så fantastiskt att det finns så många öar i skärgården att vikarna räcker till alla som vill att kunna ligga ensam någonstans och njuta av tillvaron.

Och bullarna, för de flesta är kvar men jag tänker inte tala om hur många jag stoppat i mig- och ganska gott var det med färska bullar i alla fall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar