lördag 11 februari 2012

Lördag- 17/ 90 Vägning& Träning

I går kväll var vi på fest- 3 rätters med fördrink, vitt, rött och avec.... först nån tonfiskröra på pumpernickel men jag äter inte gärna burktonfisk, så den smakade jag bara lite på. sen var det hjortfilé, trattkantarellsås, potatisgratäng och sallad m isberg, gurka och tomat. jag smakade bara på gratängen och försökte få så lite sås som möjligt, sen kom det dessert- och det brukar jag gilla, men pannacotta som inte är fast, det får vara- tack....
Kom hem vid tolvtiden mätt och glad, för kvällen hade varit trevlig....

Lördagar är mina vägdagar, inte alls kul att väga sig på morgonen efter en sån här middag, så resultatet + 200 gram är väl inget att bli upprörd över....
Efter frukost, städning av frysen, tvätt av stans skitigaste bil som sen blev mjölkvit igen, åkte vi till träningslokalen.... 40 minuters löpband senare blev det lite styrketräning, stretching och en skön varm stund i bastun...
Nu står en lasange i ugnen- i morgon kommer 3 barnbarn för att åka pulka, mata fåglar och leka, det känns praktiskt att maten är klar att bara värma när det är dags för middag....

Frukost idag: En grön smoothie för att få fart på kroppen, grönt te, en galett med kalkonskivor
Lunch: blev bröd men kokt ägg och skinka
Middag: Helstekt kotlett, stekt/kokta morötter, broccoli och bubbelvatten

Senare i kväll blir det nog lite popcorn till melodifestivalen och en liten smakbit på pajen jag gjort till kära gubben...

Jag hoppas att ni alla har en bra lördag!

2 kommentarer:

  1. Hur gör du din gröna smoothie? Låter intressant! KRAM!

    SvaraRadera
  2. Hej Frida.
    Här är ett grundrecept, det blir 2 stora glas.

    I en mixer lägger man i:

    3 dl gröna blad ( jag brukar ha salladsblandning i påse hemma, spenatmix eller ruccolamix )man kan ta i lite broccoli, vanliga salladsblad, rester från gårdagens middagssallad osv )
    1/2 apelsin ( jag är ju i fas när jag får äta frukt)
    1/2 avokado ( inte för oss som följer Dukan )
    Linfrö
    Solrosfrön
    Havrekli
    En bit färsk ingefära
    Vetegräs ( om man gillar det )
    vatten till lagom konsistens.

    Olika bladgrönsaker ger lite olika smak förståss och man kan variera med allt möjligt i grönsaksväg.
    Det man inte orkar dricka upp medsamma kan sparas i kyl några timmar till mellanmål, då kan man behöva tillsätta mer vatten och skaka om den, eftersom havrekliet sväller lite och det blir lite tjockare.

    SvaraRadera