lördag 18 februari 2012

Rent hus....

I kväll kommer jag nog somna långt innan han, Ranelid äntrar scenen i melodifestivalen- men i kväll spelar vi in den för vi turas om och gubben min vill hellre se gladiatorerna.....

Efter min morgonpromenad och frukost tog jag itu med storstädning av vår lägenhet, så nu är här städat och fint, bytt både lakan i sängen och gardiner i vardagsrummet har jag gjort men de där tavlorna är fortfarande liggandes i sin hög för jag prioriterade lite bakning istället.
Det blev ett hårt bröd och så har funderar jag på hur man ska få till en dukansk semla, jag utgick från hamburgerbrödet men i stället för kesella tog jag vaniljyoghurt, och jag la till lite sötningsmedel och böt bort vetekli till bovetemjöl- vilken kanske inte är riktigt ok.
eftersom jag inte ska äta mejeriprodukter måste jag hitta på någonting istället för grädde så jag ska testa och se hur det blir när man gör sesamgrädde.... fyllning funderar jag på att göra med inkrom av bullen smaksatt med mandelessans, sötningsmedel och litelite lättmjölk.
Om jag lyckas lägger jag ut receptet på min receptflik...

Lördag är festmiddag för mig och jag har njutit av ett gott glas rött till, valde ett riktigt franskt från leveransen från vinklubben häromsistens....

maten idag:
frukost: finskt rågbröd med 2 kokta skivade ägg och hallon/ proteinsmothie
lunch: kycklingsallad
mellis: dubbel espresso
middag: fläskytterfilé med klyftpotatis och sallad, och rött vin....

Önskar er alla en mysig lördagskväll, vad ni än gör vad ni än är.- kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar