torsdag 20 oktober 2011

Torsdag dag 87/ 76

Vad fort de går, dagarna snart har jag förlängt min crusingtid med 2 veckor! Jag vet inte om Dr Dukan var lite för optimistisk när han räknade ut mina dagar, eller om det är så att jag varit mycket slarvig- fast jag inte inser det- eller så är det som mina prover visar- jag har/ hade en väldigt låg ämnesomsättning.
Det spelar ju inte så stor roll vilket egentligen, det viktigaste är ju att det går åt rätt håll- nedåt, även om det går med snigelfart....
I morse kände jag för att ha klänning, så med svarta tjockare strumpbyxor,en svart t-shirt under en militärgrön klänning med skärp i midjan stegade jag in på kontoret i morse och fick komplimanger att jag var fin idag- Bra start på dagen!

När jag slutar idag ska jag åka till stadens södra delar och hälsa på det minsta barnbarnet som snart ska åka från farmor till mormor ett par veckor. Mormor bor i södra Europa och jag var medbjuden att åka med men kunde inte på grund av mycket att göra på jobbet och dåligt med semesterdagar kvar. Men mamma och Viktor åker nog en sväng nästa år också och då kan jag åka med och möta våren istället.....
I början av veckan var jag ju jätteförkyld med nästäppa, halsont och feber... nu blir jag jättesjuk tänkte jag, men nu är jag pigg och frisk igen- det här var allt den kortaste förkylning jag varit med om..

På menyn idag har det varit:
frukost: Havrekligröt med linfrö
lunch: "bondomelett" Omelett på 2 ägg, kokt skinka och lite vårlök
mellis: 1 kokt ägg, 2 sk kokt skinka, en bit formbröd och kaffe

Jag har övat hela vecka på att dricka kaffe utan mjölk- man måste vänja sig men nu kan jag i alla fall dricka kaffet, men jag kan inte påstå att jag tycker att det är gott, nu dricker jag mycket mera grönt te istället för kaffe med mjölk.

Gullat med barnbarnet och ätit middag- riktigt odukanskt och inte alls bra mat för mig som ska undvika mjölksaker- men, jag struntade i det och njöt- kanske dumt när jag går på "övertid" i min crusingfas.... min sonhustru vet ju hur och vad jag äter och jag har kunnat byta ut och ta bort när hon bjudit mig på middag- i går hade hon gjort en underbar grönsakssoppa med morötter, linser, lite potatis, lök och tomat bla och haft i lättcreme fraiche..... det var så gott....
Och eftersom det var torsdag hade hon också gjort ungspannkaka, och den var det många ägg i, men också vetemjöl och mjölk och serverades med grädde och mormor Marias hemgjorda jordgubbssylt!
Jag njöt av en bit och jag tog lite av både grädde och sylt- och jag hade inte ett dugg dåligt samvete....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar